Čokoláda je většinou lidí milována pro svou nenahraditelnou chuť a pozitivní účinky při navozování dobré nálady. Ženami však bývá zatracována, neboť má ne zrovna málo kalorií.

Čokoládový dárek však potěší každého.

Může to být pozornost, odměna nebo dárek jen tak, pro radost. Čokoláda bývá považována za afrodiziakum. Díky flavonoidům, které obsahují kakaové boby, z nichž se kvalitní čokoláda vyrábí, má antioxidační účinky a díky nim chrání náš organismus proti volným radikálům.

Čokoládový dárek

Každého potěší drobný dárek, čokoláda není výjimkou. Jaký druh čokolády můžeme darovat?

Tmavá čokoláda – neobsahuje jako přísadu mléko. Najdeme v ní minimálně 35% kakaové sušiny.

Mléčná čokoláda – její součástí je kondenzované nebo sušené mléko.

Bílá čokoláda – základ tvoří kakaové máslo, neobsahuje však žádné pevné kakaové složky.

Couverture – tento druh čokolády obsahuje velké množství kakaového másla velmi dobré kvality a celou řadu ingrediencí – velké procento kakaového moku, díky kterému je po rozpuštění dosti tekutá a má výbornou chuť.

Ledová čokoláda – nalezneme v ní nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští při nižší teplotě. V ústech způsobuje chladivý efekt.

Bublinková čokoláda – při její výrobě se do směsi vhání vzduch.

“Sladkominky”

Kromě klasické čokolády můžete také darovat různé sladké drobnosti.

Nugát – cukrářská hmota, která se vyrábí smícháním cukru nebo medu s dalšími přísadami (různé druhy pražených ořechů nebo kandované ovoce). Často jej najdeme právě jako náplň v čokoládových bonbonech.

Marcipán – cukrářská hmota, která se vyrábí z cukru a loupaných drcených sladkých mandlí. Větší obsah mandlí vytváří kvalitnější marcipán. Opět jej můžeme najít jako náplň do čokoládových bonbonů.

Kromě klasické čokolády můžete darovat i čokoládové bonbony s různou náplní – ořechy, želé, ovoce, kokos či různé směsi. Kvalitní čokoláda je dárek, kterým dozajista potěšíte své blízké.